Gedroogde eiproducten

Uitstekende functionaliteit, gecombineerd met een lange houdbaarheid. Deze eigenschappen vindt u nergens anders zo sterk terug als bij de gedroogde eiproducten van Bouwhuis Enthoven.

Onze eiproducten worden op maat gemaakt om in uw productie een functionele en kostprijsbesparende rol van betekenis te vervullen. We leveren eiwitpoeder van onderscheidende kwaliteit in allerlei varianten, maar ook bijvoorbeeld heeleipoeder en eigeelpoeder. De mogelijkheden zijn legio.

Eiwitpoeder
Toepassingen eiwitpoeder

Eiwitpoeder wordt in een veelheid van producten toegepast.

Lees meer...
Production process egg white powder

Verse kippeneieren worden op geavanceerde machines gebroken en gescheiden in eidooier en eiwit. Hierbij wordt besmetting van de ei-inhoud zoveel mogelijk vermeden. Het eiwit wordt vervolgens gefermenteerd.

Lees meer...
Specificaties eiwitpoeder

Vijf hoofdtypen eiwitpoeder kan Bouwhuis Enthoven u leveren:

 1. Eiwitpoeder  Gel (HG), met onderscheidende bindingseigenschappen voor toepassing in vlees- en visproducten.
 2. Eiwitpoeder Low Whip (LW), met relatief weinig schuimvorming.
Lees meer...
Kristaleiwit
Toepassingen kristaleiwit

Kristaleiwit wordt gebruikt voor een luchtige vulling van zoetwaren, vooral wanneer een goed schuimvolume samen moet gaan met een stabiel schuim. Kristaleiwit van Bouwhuis Enthoven biedt deze unieke combinatie.

Lees meer...
Productieproces kristaleiwit

Verse kippeneieren worden op geavanceerde machines gebroken en gescheiden in eidooier en eiwit. Hierbij wordt besmetting van de ei-inhoud door bacteriën zoveel mogelijk vermeden. Het eiwit wordt vervolgens gefermenteerd.

Lees meer...
Specificaties kristaleiwit

Specificaties eiwit

Er zijn drie soorten kristaleiwit, elk met een verschillende deeltjesgrootte:

Middel 1,4 – 8 mm

Fijn 0,6 – 1,4 mm

XF < 0,25 mm

Voor meer gedetailleerde specificaties en nutritionele waarden kunt u zich wenden tot onze specialisten.

Lees meer...
Dooierpoeder
Toepassingen dooierpoeder

Dooierpoeder kan worden toegepast in droge mixen. Daarnaast kunnen de producten worden gebruikt in sauzen, deegwaren en bakkerijproducten.

Productieproces dooierpoeder

Verse kippeneieren worden op speciale machines gebroken en gescheiden in eidooier en eiwit. Hierbij wordt besmetting van de ei-inhoud door bacteriën zoveel mogelijk vermeden.

Lees meer...
Specificaties dooierpoeder

U bepaalt welke producten wij voeren:

 • op basis van eieren uit verschillende houderijsystemen, zoals: scharreleieren, vrije uitloop eieren, biologische eieren etc.
Lees meer...
Heeleipoeder
Toepassingen heeleipoeder

Heeleipoeder kan worden toegepast in droge mixen. Daarnaast kunnen de producten worden gebruikt in sauzen, deegwaren en bakkerij-producten.

Production proces whole egg powder

Verse kippeneieren worden op geavanceerde machines gebroken. Hierbij wordt besmetting van de ei-inhoud door bacteriën zoveel mogelijk vermeden. Voor de productie van heeleipoeder gaan we uit van een mengsel van eidooier en eiwit.

Lees meer...
Specificaties heeleipoeder

span class="over">U bepaalt welke producten wij voeren:
/span>

 • op basis van eieren uit verschillende houderijsystemen, zoals: scharreleieren, vrije uitloop eieren,
Lees meer...
Lysozyme

 

Toepassingen lysozyme

Als specifiek conserveermiddel tegen Gram-positieve bacteriën is lysozyme in veel voedings- en genotmiddelen toepasbaar.

Lees meer...
Productieproces lysozyme

Verse kippeneieren worden op speciale machines gebroken en gescheiden in eidooier en eiwit. Met een speciale scheidingstechniek wordt het lysozyme uit het eiwit gewonnen.

Lees meer...
Specificaties lysozyme

Lysozyme is verkrijgbaar als vloeibaar en als droog product. Wij informeren u graag over de verdere mogelijkheden.

Kennisleverancier

Samenwerking met onze afnemers staat centraal in onze benadering.

Door bundeling van uw kennis van het eindproduct en onze kennis van het eiproduct, kunnen we geheel nieuwe wegen bewandelen. Dit kan leiden tot een efficienter gebruik van uw grondstoffen, een efficienter productieproces of een geheel nieuw eindproduct.

Wij nodigen u graag uit contact met ons op te nemen!

Supply Chain

Door de unieke werkwijze van de Van Beek Group is Bouwhuis Enthoven in staat om uitsluitend grondstoffen te gebruiken die aan de hoogste kwaliteiteisen voldoen. Binnen de Van Beek Group werken we intensief samen met ruim 180 zelfstandig ondernemende pluimveehouders. Met meer dan 7 miljoen legkippen verspreid over Nederland, België en Duitsland zorgen deze gecontracteerde bedrijven voor de dagelijkse voorziening van verse eieren.

Door deze unieke samenwerking is een volledige traceability gegarandeerd. Van elke batch eindproduct weten wij exact waar de gebruikte eieren vandaan komen en hoe ze zijn geproduceerd. Dit biedt u op elk moment de gewenste zekerheid en veiligheid

 

Kolonie

 • Voldoet aan EU regelgeving 1999/74
 • 750 cm2 – 890 cm² /kip
 • 60 kippen/compartiment
 • Nest met 'privacy' middels gordijn
 • Mogelijkheid voor nagelonderhoud

Scharrel

 • Etage – volière systeem waarin kippen vrij kunnen bewegen
 • 9 kippen /m²
 • Groepsgrootte 6000 kippen
 • Aparte legnesten
 • Aanwezigheid van daglichtvensters

Vrije uitloop

 • Stal is qua inrichting vergelijkbaar met scharrelstal
 • 9 kippen /m²
 • Groepsgrootte: 6.000 kippen
 • Kippen hebben daarnaast beschikbaarheid over een overdekte uitloop
 • Tevens hebben ze dagelijks de beschikking over een buitenuitloop van 10.000 m² per 2.500 kippen. Hier kunnen ze optimaal een natuurlijke gedrag tonen

Biologisch

 • Kippen krijgen biologisch voer
 • 6 kippen per m²
 • Groepsgrootte 3.000 kippen
 • Beschikking over een buiten uitloop van 10.000 m² per 2.500 kippen. Hier kunnen ze maximaal hun natuurlijke gedrag tonen
 • Onbehandelde snavels 

 

Beschikbare eieren

Kolonie

Scharrel

Vrije uitloop

Biologisch

Food safety  

Bouwhuis Enthoven levert veilige eiproducten. Dat is voor ons een tweede natuur. Met de inrichting van onze processen sluiten we besmettingen uit. Onze pasteurisatieprocessen zijn gevalideerd en daarmee doeltreffend. Daarnaast wordt ons personeel continu geschoold in voedselveiligheid.
Lees meer...

productcontrole

hoogwaardige technologie

vakbekwame medewerkers

procescontrole

Een gecertificeerde kwaliteit is van belang, omdat u alleen dan weet dat de kwaliteit in objectieve zin gewaarborgd is. Door op de logo's links te klikken, kunt u de kwaliteitscertificaten van Bouwhuis Enthoven inzien.